- Vi och våra hundar


SE UCH, NORD VV-15 Pohlhöjdens Tequila Salsa Dancer,

2006-09-28, patella 0/0, godkänd MH och BPH

SALSA är en livlig, charmig och skärpt tjej som vill vara med där det händer. Bada, spåra, söka svamp och bollar är några av de saker hon gillar, hon är också duktig på att valla in våra kalkoner.

SE UCH Novia Shurano, 2014-08-13

NOVIA är en liten tjej från Estland. Hon har en mjuk och rar personlighet och är duktig på viltspår och gillar att bada.

Just Fideliti Renata, 2017-07-18

RENATA är en härlig tjej med mycket energi och glädje! Hon är en fantastisk sprinter med driv i steget.

Vi bor på en liten gård i Lundsbrunn, strax norr om Skara. Xoloitzcuintle, (f.d. Mexikansk nakenhund) har vi haft sedan 2003.

Xoloitzcuintle är Mexikos nationalras och tillhör gruppen urhundar. Läs mer om rasen här.

 

Xolon har en härlig personlighet! De är lyhörda, följsamma, lojala och alerta och gillar att pröva på nya saker, den bästa familjemedlem och vän man kan önska sig. De behöver givetvis meningsfull motion och sysselsättning. Agility, rapport, viltspår, kantarellsök, flyball, hundutställning och är en del av de aktiviteter vi gör tillsammans med våra hundar. De älskar att vara ute i skog och mark och är naturligtvis med oss i allt vi gör.

 

När valparna är 8 veckor är de färdiga för att flytta till sin nya familj. De är då registrerade i SKK, vaccinerade, ID-märkta, veterinärbesiktigade och har 3-årig Dolda fel försäkring i Folksam. Matpaket, valpinformation och digitala foton på valpen från tiden här hos oss följer med valpen. Vi vill gärna ha fortsatt kontakt efter det att valpen flyttat.

 

Genom Svenska Kennelklubben, SKKs hunduppfödarutbildning, Svenska rasklubben för Perrro sin Pelo del Peru och Xoloitzcuintle, föreläsningar, kurser och litteratur mm så uppdaterar vi oss kontinuerligt. Om du är intresserad av rasen kontakta oss gärna via mail: kennel@pohlhojden.se eller mobilnr+46 (0)760-720 720

 

mvh Suzanne och Ove

 

© Alla fotografier tillhör Pohlhöjdens Kennel och får ej kopieras utan tillstånd!