Info

Vi bor på en liten gård i Lundsbrunn, strax norr om Skara. Xoloitzcuintle, (f.d. Mexikansk nakenhund) har vi haft sedan 2003. Rasen finns i tre storlekar och vi har mellanstorleken, de tillhör gruppen urhundar och är Mexikos nationalras.. Läs mer här Svenska rasklubben för Perrro sin Pelo del Peru och Xoloitzcuintle

Xolon är lyhörd, följsam, lojal, alert och gillar att pröva på nya saker, den bästa familjemedlem och vän man kan önska sig. De behöver givetvis meningsfull motion och sysselsättning. Agility, rapport, viltspår, kantarellsök, flyball, hundutställning och är en del av de aktiviteter vi gör tillsammans med våra hundar. Hundarna älskar att vara ute i skog och mark och är naturligtvis med oss i allt vi gör. 

När valparna är 8 veckor är de färdiga för att flytta till sin nya familj. De är då registrerade i SKK, vaccinerade, ID-märkta, veterinärbesiktigade och har 3-årig Dolda fel försäkring i Folksam. Matpaket, valpinformation och digitala foton från valptiden följer med valpen. Vi vill gärna ha fortsatt kontakt efter det att valpen flyttat.


Mvh Suzanne och Ove


mobilnr+46 (0)760-720 720

kennel@pohlhojden.se