Info

Vi bor på en liten gård i Lundsbrunn, strax norr om Skara. Xoloitzcuintle, (f.d. Mexikansk nakenhund) har vi haft sedan 2003. Rasen finns i tre storlekar och vi har mellanstorleken. Rasen är en urhund, tillhör grupp 5 och är Mexikos nationalras. Läs mer här Svenska rasklubben för Perrro sin Pelo del Peru och Xoloitzcuintle

Xolon är lyhörd, följsam, lojal, alert och den bästa familjemedlem och vän man kan önska sig. De behöver givetvis meningsfull motion och sysselsättning. Agility, rapport, viltspår, kantarellsök, flyball, hundutställning och är en del av de aktiviteter vi gör tillsammans med våra hundar. Hundarna älskar att vara ute i skog och mark och är naturligtvis med oss i allt vi gör. 

När valparna är 8 veckor är de redo för att flytta till sin nya familj. De är då registrerade och har stamtavla från Svenska Kennelklubben, vaccinerade, ID-märkta, veterinärbesiktigade och har 3-årig Dolda fel försäkring i Folksam. Du får också matpaket, valpinformation, lite annat smått och gott och digitala foton från valptiden hos oss.

Vi vill gärna ha fortsatt kontakt med dig efter det att valpen flyttat!

Vi har gått Svenska Kennelklubbens hunduppfödarutbildning och följer rasklubbens och Svenska Kennelklubbens rekommendationer.


Med vänliga hälsningar

Suzanne och Ove


mobilnr+46 (0)760-720 720

kennel@pohlhojden.se